You are currently viewing ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ « REthink the Environment towards a more sustainable and green future »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ « REthink the Environment towards a more sustainable and green future »

Ο οργανισμός «Άλλαξε τη Ζωή σου Τώρα» (Change Your Life Now – CYLN) διοργανώνει και υλοποιεί το έργο “REthink the Environment towards a more sustainable and green future” το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ERASMUS+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Νεολαία, στη Βασική Δράση 1 (KA152 – Κινητικότητα Νέων) μέσω του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης – ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Η θεματική του έργου αφορά την «πράσινη» νοτοροπία και την υιοθέτηση πρακτικών και δράσεων που προωθούν την περιβαλλοντική βιώσιμοτητα στις κοινωνίες μας σήμερα. Το έργο αποσκοπεί να θίξει το ζήτημα αυτό μέσα από μια κεντρική δραστηριότητα Ανταλλαγής Νέων η οποία θα συμπεριλάβει δράσεις μη τυπικής μάθησης (non-formal learning): workshops, συζητήσεις, επισκέψεις σε φορείς σχετικούς με το θέμα κλπ.

Το έργο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των νέων για το πως να υιοθετήσουν μια «zero waste» και πως να επικοινωνήσουν τη νοοτροπία αυτή στις τοπικές κοινωνίες. Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής νέων, οι συμμετέχοντες θα αναγνωρίσουν τις καλές πρακτικές που υπάρχουν ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, θα αναλύσουν τον αντίκτυπο που έχει η μετάβαση σε μια «zero-waste» πόλη σε επίπεδο περιβαλλοντικό αλλά και στην ψυχική υγεία των κατοίκων, οι οποίοι θα ζουν σε μια πιο καθαρή πόλη και θα συμμετέχουν ενεργά στην ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση και “ανασυλλογισμό” για την πόλη τους.

Στο έργο συμμετέχουν οι εξής οργανισμοί:

«Άλλαξε τη Ζωή σου Τώρα», από την Ελλάδα,(Συντονιστής),

Asociatia Bistrita Business Academy – BBA, από τη Ρουμανία,

Stowarzyszenie Rozprawy o Europie – ROE, από την Πολωνία,

Psientífica – Associação para a promoção e desenvolvimento social, από την Πορτογαλία,

Vsl “uMunthu”, από τη Λιθουανία,

COMUNE DI CINISELLO BALSAMO, από την Ιταλία.

Στο πλαίσιο αυτού του έργου, το CYLN θα διοργανώσει ανταλλαγή νέων στα Χανιά της Κρήτης κατά το διάστημα 22 με 29 Οκτωβρίου στην οποία θα συμμετέχουν 44 συμμετέχοντες από τις προαναφερθείσες χώρες. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για την μετάβαση σε zero waste αλλά και για τακτικές και μεθόδους που μπορούν να τα επικοινωνήσουν και να ευαισθητοποιήσουν τις κοινότητες τους, σαν «ambassadors». Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα μάθουν περισσότερα για το Πρόγραμμα ERASMUS+ και το European Solidarity Corps, και τις ευκαιρίες που έχουν ως νέοι της Ε.Ε. για την ανάπτυξη τους.

Προφίλ συμμετεχόντων

Το CYLN αναζητά 6 νέους και νέες που ενδιαφέρονται για την Ανταλλαγή Νέων και να αποτελέσουν μέλη της ελληνικής ομάδας που θα  συμμετέχουν στη δράση! Οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει:

  • να είναι 16 έως 28 ετών
  • να είναι πρόθυμοι να συμμετέχουν ενεργά στο έργο σε όλη τη διάρκεια του
  • να ειναι πρόθυμοι να συνεισφέρουν στην μετάβαση της νοοτροπίας των κοινοτήτων τους σε «zero waste»
  • να ενδιαφέρονται να μάθουν και να καταλάβουν για τεχνικές διαχείρισης απορριμάτων
  • να έχουν βασικές γνώσεις επεξεργασίας βίντεο, ψηφιακού σχεδίου και διαχείρισης social media
  • να μπορούν να επικοινωνήσουν στα αγγλικά για τις ανάγκες της δράσης
  • να ενδιαφέρονται να δουλέψουν σε ένα πολυπολιτισμικό, δημιουργικό περιβάλλον
  • να ανήκουν σε κατηγορίες νέων με λιγότερες ευκαιρίες (γεωγραφικοί περιορισμοί, κοινωνικά ή οικονομικά εμπόδια)

Μετά την ανταλλαγή, οι συμμετέχοντες θα λάβουν το Πιστοποιητικό Youthpass.

Τα έξοδα διαμονής θα καλυφθούν από τον φορέα υποδοχής. Οι ταξιδιωτικές δαπάνες θα επιστραφούν μετά το πέρας της ανταλλαγής (reimbursement).

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση έως τις 22 Νοεμβρίου 2023 μέσω της φόρμας αίτησης που θα βρείτε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το Ενημερωτικό Info Pack εδώ.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνηση παραμένουμε στη διάθεση σας

Αφήστε μια απάντηση