ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ « Youth Belong »

Ο οργανισμός «Άλλαξε τη Ζωή σου Τώρα» (Change Your Life Now – CYLN) διοργανώνει και υλοποιεί το έργο “YOUth Belong” το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ERASMUS+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Νεολαία, στη Βασική Δράση 1 (KA153 – Κινητικότητα Εργαζόμενων με τη Νεολαία) μέσω της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού – ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Ως γενικό πλαίσιο, το έργο αφορά την ενδυνάμωση των εργαζόμενων με τη νεολαία σε θέματα ένταξης και ενσωμάτωσης περιθωριοποιημένων νέων. Μέσα από τις δράσεις του έργου, θέλουμε να θίξουμε το πρόβλημα της περιθωριοποίησης διαφόρων ομάδων νέων και της εξερεύνησης των συνθηκών που συμβάλλουν στην συνέχιση του φαινομένου αυτού σε μία μοντέρνα ευρωπαϊκή κοινωνία.

Πιο αναλυτικά, το έργο, επιδιώκει μέσω των δράσεων του να στηρίξει τη διεύρυνση και εμβάθυνση των γνώσεων των εργαζομένων με τη νεολαία πάνω στη θεματική, αλλά και την ανάπτυξη και βελτίωση των ικανοτήτων τους, ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι και πιο επαρκείς στον τομέα της δουλειάς τους, όταν αφορά και περιθωριοποιημένες ομάδες νέων. 

Το έργο, παράλληλα, αποσκοπεί και στην ευαισθητοποίηση για τον κοινωνικό αποκλεισμό, τον στιγματισμό καθώς και τις διακρίσεις με τις οποίες η περιθωριοποιημένη νεολαία έρχεται αντιμέτωπη. Επομένως, προετοιμάζει το έδαφος για μεγαλύτερη κοινωνική ενσωμάτωση από πλευράς οργανισμών, τοπικής κοινότητας, της κοινωνίας των πολιτών και άλλων ενδιαφερόμενων μελών. 

Στο έργο συμμετέχουν οι εξής οργανισμοί:

  • «Άλλαξε τη Ζωή σου Τώρα», από την Ελλάδα, (Συντονιστής),
  • Asociatia Bistrita Business Academy – BBA, από τη Ρουμανία,
  • Stowarzyszenie Rozprawy o Europie – ROE, από την Πολωνία,
  • Vsl “uMunthu”, από τη Λιθουανία,
  • COMUNE DI CINISELLO BALSAMO, από την Ιταλία.

Στο πλαίσιο αυτού του έργου, το CYLN θα διοργανώσει Ανταλλαγή εργαζομένων με τη νεολαία στα Χανιά της Κρήτης κατά το διάστημα 27 Μαΐου – 3 Ιουνίου 2024, στην οποία θα συμμετέχουν 44 youth workers από τις προαναφερθείσες χώρες.

Ημέρες ταξιδιού: 26 Μαΐου και 3 Ιουνίου 2024

Ημέρες εργασίας: 28 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2024

Εκεί, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για την ένταξη, ενσωμάτωση και αντιμετώπιση νέων που βρίσκονται περιθωριοποιημένοι, θύματα ρατσιστικών συμπεριφορών και διακρίσεων λόγω διαφόρων παραγόντων, να αναπτύξουν και να βελτιώσουν ικανότητες που θα τους βοηθήσουν στην εργασία τους αλλά και να αναπτύξουν μια καμπάνια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας πάνω στα προαναφερθέντα προβλήματα.

Το CYLN αναζητά 10 Εργαζόμενους με την Νεολαία που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην Ανταλλαγή και να αποτελέσουν μέλη της ελληνικής ομάδας που θα  συμμετέχουν στη δράση!

Το προφίλ των συμμετεχόντων

Ειδικότερα, αναζητούμε youth workers που:

  • είναι ηλικίας 21-40 ετών,
  • μπορούν να επικοινωνήσουν στα αγγλικά για τις ανάγκες της δράσης,
  • ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την κοινωνική ενσωμάτωση των περιθωριοποιημένων νέων, και σχετικές πολιτικές 
  • θέλουν να δουλέψουν σε ένα πολυπολιτισμικό, δημιουργικό περιβάλλον
  • είναι πρόθυμοι/-ες να συμμετέχουν ενεργά στο έργο σε όλη τη διάρκεια του
  • ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη δημιουργία μιας καμπάνιας ευαισθητοποίησης και να γίνουν οι ίδιοι ambassadors για Κοινωνίες ανοιχτές σε όλους (Inclusive Societies).
  • να ανήκουν σε κατηγορίες νέων με λιγότερες ευκαιρίες (γεωγραφικοί περιορισμοί, κοινωνικά ή οικονομικά εμπόδια)

Σημειώστε ότι το έργο στοχεύει στην ίση εκπροσώπηση των φύλων (gender balance) οπότε και αποσκοπείται η διαμόρφωση της ομάδας αρμονικά.

Μετά την ανταλλαγή, οι συμμετέχοντες θα λάβουν το Πιστοποιητικό Youthpass.

Τα έξοδα διαμονής θα καλυφθούν από τον φορέα υποδοχής. Οι ταξιδιωτικές δαπάνες θα επιστραφούν μετά το πέρας της ανταλλαγής (reimbursement).

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση έως τις 22 Απριλίου 2024, μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας αίτησης που θα βρείτε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το Ενημερωτικό Info Pack

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση παραμένουμε στη διάθεση σας.

Αφήστε μια απάντηση